header banner
Default

Deze negen banken bieden absoluut hoge spaarrentes aan


Financieel18 mrt '23 08:32

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in sneltreinvaart de rente verhoogd in het afgelopen jaar. Stond de rente eerst jarenlang op 0 procent, nu heeft de ECB de stand opgevoerd naar 3 procent. En dus volgen sommige banken dat beeld nu ook. In dit artikel lees je waar je zonder bijzondere voorwaarden de hoogste rente ontvangt voor je spaargeld.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in sneltreinvaart de rente verhoogd in het afgelopen jaar. Stond de rente eerst jarenlang op 0 procent, nu heeft de ECB de stand opgevoerd naar 3 procent. En dus volgen sommige banken dat beeld nu ook.
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in sneltreinvaart de rente verhoogd in het afgelopen jaar. Stond de rente eerst jarenlang op 0 procent, nu heeft de ECB de stand opgevoerd naar 3 procent. En dus volgen sommige banken dat beeld nu ook. (ANP / Laurens van Putten)

9. Klarna

VIDEO: Sparen over de grens? Hier moet je op letten • Z zoekt uit
RTL Z

Deze naam komt misschien bekender voor als het bedrijf dat je online bestellingen voorschiet, zodat jij het product eerst even kan uitproberen. Maar dat doet Klarna niet alleen. Ook bied het spaarrekeningen aan met een relatief hoog rentepercentage. Zonder bijzondere voorwaarden biedt Klarna 1,25 procent rente voor je spaargeld. Ieder kwartaal schrijft het bedrijf de rente op je rekening.


Podcast | ECB trekt zich niks aan van bankenonrust

8. Lloyds Bank

VIDEO: Spaarrente stijgt: dit moet je doen met je spaargeld
De Telegraaf

Ook bij Lloyds Bank ontvang je 1,25 procent rente voor je spaargeld. De van oorsprong Duitse bank schermt daarnaast met het feit dat je altijd je geld mag opnemen of extra geld mag storten op je rekening, zonder dat er gekke dingen gebeuren met de rente die je ontvangt. Een nadeel is echter wel dat je bij Lloyds pas op de laatste dag van het kalenderjaar je rente ontvangt, of op de dag dat je je spaarrekening sluit.


7. Nordax Bank

VIDEO: MAAR DRIE EU banken zijn VEILIG om te sparen via Raisin (opletten dus).
Thijs Verlangen

De Zweedse Nordax Bank is al een aantal jaar actief in Noord-Europa. In Nederland biedt het vooralsnog alleen spaarproducten aan en daar biedt Nordax een relatief hoog rentepercentage voor. Je krijgt 1,50 procent rente op je spaargeld en je bent niet verplicht minimale stortingen uit te voeren op je rekening. Net zoals bij Klarna ontvang je ook bij Nordax ieder kwartaal je rente. Eén mogelijk risico is er wel: Nordax valt niet onder het Nederlandse maar onder het Zweedse garantiestelsel. Dat betekent dat mocht de bank vallen, de Zweedse financiële centrale bank instaat voor maximaal 1.050.000 Zweedse kronen die op je rekening staan. Omgerekend is dat op dit moment iets minder dan 95.000 euro. Dat is dus minder dan de 100.000 euro die De Nederlandsche Bank garandeert bij het omvallen van banken.


Lees ook | ECB zet beleidsrente op drie procent

6. Renault Bank

VIDEO: Massaal aan de Europese Spaarrekening met Hoge Rente?
LangzaamRijker

Ja, Renault Bank is ook gelinkt aan het automerk Renault, maar dat betekent niet gelijk dat je lease-auto goedkoper wordt als je bij Renault gaat sparen. Wel ontvang je relatief gezien een hoge rente als je bij de Franse bank spaart. Het levert je namelijk jaarlijks 1,55 procent rente op, die ook weer ieder kwartaal op je rekening wordt gestort. Ook hier gelden weer geen gekke voorwaarden zoals minimale stortingen of een verbod op het opnemen van je spaargeld.


5. Bigbank

VIDEO: Nederlandse spaarders zoeken én vinden hogere rentes in het buitenland
BNR

Deze Estse reus heeft een sprongetje gemaakt in het rentetarief vergeleken met begin dit jaar. Toen gaf de bank je nog 1,3 procent rente, maar inmiddels is dat tarief verhoogd naar 1,55 procent. Ook hier mag je onbeperkt geld opnemen en storten (wel is er, net zoals bij bijna alle andere banken een maximum van 100.000 euro). Wel ontvang je de rente pas op de laatste dag van het jaar. Een ander nadeel is ook dat als je geld wil opnemen, je maximaal drie dagen moet wachten tot het op je betaalrekening staat.


4. Bunq

VIDEO: Spaarrente verwachting - Wat gaan de spaarrentes doen? | Geld.nl
Geld.nl

Dan de enige van oorsprong Nederlandse bank in deze lijst: Bunq. De bank heeft een aantal aantrekkelijke voordelen, maar daar komen we zo op. In ieder geval biedt Bunq een rentetarief aan van 1,56 procent, net iets hoger dan Renault en Bigbank. Voordeel: de rente over je spaargeld stort de bank maandelijks op je rekening. Een nadeel is er echter wel: je mag maximaal tweemaal per maand geld van je rekening afhalen.


Lees ook | ECB hoeft niet te kiezen tussen stabiliteit en inflatie

3. Yapi Kredi

VIDEO: Waarom ik overstap van ING naar Bunq voor mijn noodfonds
LangzaamRijker

Dan een zeer onbekende bank: Yapi Kredi. De bank is wel in Nederland gevestigd, maar van origine Turks. Daar ontvang je 1,60 procent voor al je spaargeld. Ook hier gelden geen beperkingen, zoals opnamebeperkingen of minimum inleg op je spaarrekening. Daarnaast ontvang je de rente op je spaargeld ieder kwartaal. In tegenstelling tot de vorige banken, waar je online een rekening opent binnen een mum van tijd, moet je hier een aanvraag doen om een rekening te openen. Vervolgens moet je uiterlijk twee weken wachten tot je aanvraag in behandeling is genomen.


2. Openbank

VIDEO: Hoeveel spaargeld mag je belastingvrij hebben? | Geld.nl
Geld.nl

Aan het begin van het jaar was Openbank nog de meest gulle renteaanbieder. Maar omdat zij een slim trucje gebruiken om klanten te lokken, zijn ze nu een plekje opgeschoven. Bij Openbank ontvang je het zeer hoge rentepercentage van 2 procent. Hier zit wel een grote 'maar' bij. Want je ontvangt die alleen de eerste zes maanden dat je spaart bij deze Spaanse bank. Daarna gaat je rentepercentage terug naar 1,50 procent. Dus dan zou Openbank eigenlijk terugzakken naar plek zeven op deze lijst. Wel is het voordelig dat je bij Openbank maandelijks je rente ontvangt.


1. Trade Republic

VIDEO: Hier leest u hoe ik 4,3% volledig risicovrij verdien met een spaarrekening met hoge rente
Zac Hartley

Het Duitse Trade Republic wil geen geen bank worden genoemd, maar voor het gemak doen we dat wel, je kan er immers een spaarrekening openen. Ook hier ontvang je 2 procent rente voor je spaargeld en dat zonder een beperkt aantal maanden. Wel geldt de rente tot 50.000 euro van je spaargeld, in tegenstelling tot de 100.000 euro die je regelmatig ziet bij banken. Bijzonder is dat ook hier je maandelijks je rente ontvangt en er daarnaast geen opnamebeperkingen zijn.Deel dit artikel

VIDEO: Hoe wordt je vastgoed belast en wat zegt de wet hierover?
Thijs Verlangen

Gerelateerde artikelen

VIDEO: De BESTE STRATEGIE om zorgeloos te BELEGGEN (geautomatiseerd)
Thijs Verlangen

Sources


Article information

Author: Patricia Hebert

Last Updated: 1703847121

Views: 622

Rating: 3.8 / 5 (52 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Hebert

Birthday: 1981-03-02

Address: 0354 Katie Coves, North Jenniferville, MI 32320

Phone: +4039233485873864

Job: Cryptocurrency Analyst

Hobby: Role-Playing Games, Playing Piano, Survival Skills, Gardening, Sculpting, Playing Guitar, Snowboarding

Introduction: My name is Patricia Hebert, I am a expert, brilliant, cherished, multicolored, Gifted, unyielding, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.