header banner
Default

Ditte Giese: De danske influencers burde blive moralske


Table of Contents

Det er decideret forargeligt, når kendte danskere og influencere rejser på solferie trods myndighedernes advarsel – og tilmed lokker deres følgere til at gøre det samme.

Jeg er normalt ikke særlig nem at forarge. Og her under pandemien og nedlukningen synes jeg på alle måder, det er bedst, hvis vi kan give hinanden lidt lang line og forståelse. Vi gør alle det bedste, vi kan i en svær tid, også dem der glemmer at holde afstand, sætter mundbindet skævt eller tager deres tre børn med i Netto.

Men at kendte mennesker, sportsstjerner og influencere skulle have det sværere end os andre og derfor bare MÅ til Dubai eller lignende destinationer for at få sig lidt varme og sol – på trods af myndighedernes eksplicitte advarsler mod alle unødvendige rejser – det forarger mig sgu!

Topmålet af en unødvendig rejse – her er det influenceren Elvira Pitzner der mest er kendt for at komme fra en familie af diamanthandlere.

De danskere, der kom hjem med Corona til Danmark i foråret 2020, vidste ikke, hvad vi stod overfor. De var taget på skiferie eller solferie, og pludselig var de omringet af smitte og sygdom. Men det ved vi godt nu. Så når folk som Mikkel Kessler og familien lige tager et smut til Dubai over nytår, så udsætter de os alle for potentiel fare. Der er mutationer af COVID-19 på spil i hele verden, vi har fået både fra Rumænien, England og Sydafrika til landet.

Smitten med den sydafrikanske mutation, med navnet B.1.351/501Y, forbindes netop med en rejse til Dubai, oplyser Statens Serum Institut.

LÆS OGSÅ:

VIDEO: Dips S.2 - Den intervjun gick dåligt
SVT Humor

Det er simpelthen topmålet af egoisme at rejse på ferie i en tid, der kræver solidaritet og samfundssind af os alle. Myndighederne har endda skærpet rejsevejledningerne til at fraråde alle rejser til alle lande for at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark og sikre kontrol med smittespredningen.

Men det er endnu mere grotesk dårlig stil at sidde og dele varme strandfotos til sine følgere fra rejsen. For så vil endnu flere solhungrende danskere tænke, at de da også bare kan tage afsted.

Det er da dejligt for Mikkel Kessler og hans børn sådan at tage på betalt ferie i Dubai. Men knap så dejligt hvis de tager smitte med hjem.

Som virolog Allan Randrup Thomsen siger til Politiken:

“Det provokerer mig, og det er provokerende overfor dem, der bliver alvorligt syge eller familie til personer, der dør af covid-19, at man ikke accepterer de restriktioner og regler, der er. Det handler forhåbentlig kun om få måneder endnu, så kan vi indtage verden på ny.”

Det ville grundlæggende klæde den danske influencer-branche snart at få sig en form for samvittighed. Tidligere har vi set, hvordan de reklamerer for gratis plastikoperationer og botox eller skadelig tandblegning. Der er heller ikke den mindste snært af klima-samvittighed hos influencerne, det er bare forbrug med forbrug på og masser af flyrejser. ‘Mer’ til mig’ synes at være eneste restriktion.

LÆS OGSÅ:

VIDEO: Digimind New Feature | Influencer Network on Twitter
Digimind - an Onclusive company

Det er som om, at de danske influencere er til salg for hvad som helst og gratis ting uden tanke på det ansvar, de naturligvis bærer overfor deres følgere. Som netop følger dem og efteraber.

Og nu reklameres der altså for livsfarlige rejser, der kan sætte den hjemlige smittekontrol over styr. Men bliv nu hjemme! Udvis samfundssind. Og lad os få styr på smitten sammen. Og ellers kan vi jo bruge vores vigtigste våben mod de uansvarlige: Unfollow.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Sources


Article information

Author: Monica Price

Last Updated: 1703701682

Views: 1392

Rating: 4.1 / 5 (93 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Monica Price

Birthday: 1968-04-29

Address: 37590 Pollard Summit Suite 792, Port Brandonfort, CA 52867

Phone: +4032967924319941

Job: Article Writer

Hobby: Sculpting, Crochet, Wine Tasting, Cooking, Golf, Playing Piano, Yoga

Introduction: My name is Monica Price, I am a forthright, talented, irreplaceable, accomplished, apt, treasured, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.