header banner
Default

Koin Bülteni: Amerika Birleşik Devletleri Kripto Para Borsası Saldırısına Tutuklama: Saldırgan Amazon Çalışanı Mı?


Table of Contents

    ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz borsadan (DEX) flash loan yoluyla 9 milyon dolarlık kripto para çalan kişinin tutuklandığını duyurdu.

    ABD Adalet Bakanlığı, Solana tabanlı adı açıklanmayan merkeziyetsiz borsadan 9 milyon dolar çalan Shakeeb Ahmed‘in 11 Temmuz günü tutuklandığını açıkladı. DOJ tarafından yapılan açıklamada saldırının 2022 yılının Temmuz ayında yaşandığı belirtilirken flash loan (flaş kredi) yöntemi kullanılarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

    DOJ, her ne kadar saldırının hangi DEX üzerinde gerçekleştiğini kayıtlara geçirmese de verilen bilgiler ve çalınan miktar 2022 yılının Temmuz ayında Cream Finance üzerinde yaşanan saldırı ile eşleşiyor.

    O dönem aktarılan bilgilere göre saldırganlar Cream Finance’den 69.422 SOL ve 6 milyon 497 bin USD Coin (USDC) çalmayı başarmıştı. Saldırganlar ardından CreamFinance ile yaptıkları anlaşma sonucunda toplam 7,6 milyon dolar değerindeki kripto parayı iade etmiş ve karşılığında 45.455 SOL ödül almışlardı.

    DOJ basın açıklamasında şu detaylara yer verildi:

    Ahmed, Temmuz 2022’de kripto para borsasının akıllı sözleşmelerinden birindeki bir güvenlik açığından yararlanarak ve sahte fiyatlandırma verileri ekleyerek flash loan tekniğiyle yasal olarak kazanmadığı yaklaşık 9 milyon dolar değerinde bir saldırı gerçekleştirdi ve bu sayede kripto paraları kendi hesabına aktardı.

    DOJ ek olarak Ahmed’in toplamda 21’den fazla flash loan saldırısı gerçekleştirdiği belirtirken söz konusu saldırıdan elde ettiği 9 milyon dolarlık varlığı olaydan kısa bir süre sonra işlem gizliliği sağlayan Monero’ya (XMR) çevirğine ve farklı kripto para borsalarına göndererek bu varlıkları aklamayı denediğine de yer verdi.

    Öte yandan LinKedIn kayıtlarına göre Ahmed’in Amazon’da kıdemli bir siber güvenlik mühendisi olarak çalıştığı iddia edildi. Bir Amazon sözcüsü ise TechCrunch’a yaptığı açıklamada Ahmed’in artık şirkette çalışmadığını söyledi.

    Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

    Sources


    Article information

    Author: Cheryl Watson

    Last Updated: 1703140681

    Views: 977

    Rating: 4.5 / 5 (50 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Cheryl Watson

    Birthday: 2003-08-21

    Address: 188 Koch Ranch, Stewartfurt, NH 03262

    Phone: +3516835387468234

    Job: Park Ranger

    Hobby: Chocolate Making, Robotics, Coffee Roasting, Beekeeping, Video Editing, Skydiving, Billiards

    Introduction: My name is Cheryl Watson, I am a candid, exquisite, vivid, expert, sincere, risk-taking, rare person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.